0

27 January 2007

Mer om Joost (tidl. Venice Project)

Bra artikkel om Joost i Wired News 17. jan. 2007: Why Joost Is Good for TV.

Her er noen sitater:
"It's really pretty simple," Friis says, shifting into mantra mode. "We've taken the best things about television and added the best things from the Internet."

The vision: universal TV, running on a hybrid P2P platform -- millions of exquisitely networked PCs fortified with traditional video servers. Free to viewers who download the player app. Friendly to content owners, thanks to industrial-strength encryption. Delightful to advertisers, adding pinpoint targeting to their all-time favorite medium. Everyone's a winner!

... "The ultimate value of Skype is free phone calls," says Friis, ... "The ultimate value of what we're doing here is free TV."

But the project also aims to add value to free TV in a way that only the Internet can: less commercial time. Like, 90 percent less -- as little as one minute per hour of viewing, if projections pan out. "The key in the past was volume and frequency," says Clark. "Now it's going to be quality."
Dette høres bedre og bedre ut. Joost er tidligere omtalt her og her.

Labels: ,

24 January 2007

Verdens beste musikkbutikk?

Platebutikken Other Music, som mange mener er en av verdens beste gammeldagse musikkbutikker, skal snart begynne å selge drm-fri kvalitetsmusikk på nettet: A Real Music Store Sprouts Online, Wired News, 22. jan. 2007.

Labels: ,

17 January 2007

Apples iPhone - en reklamefilm

Jeg skrev for en stund tilbake at Apples iPhone var en skuffelse.

Etter å ha sett denne reklamefilmen for iPhone på YouTube, skjønner jeg at det er snakk om mer enn en telefon.

Den er også en tredemølle.

Labels:

Har avisene en fremtid?

Columbia Journalism Review har en lengre artikkel om hva papiravisene må gjøre for å overleve: slutte å referere objektive fakta og begynne å skrive subjektivt og analytisk: Beyond News.

Når verdens største leksikon er oppdatert en halv dag før nyheten kommer på trykk i papiravisene er det nok på tide å gjøre noe:
... By then — half a day before Chavez’s name would appear in newsprint in Miami — his entry on Wikipedia, the online encyclopedia, had been updated to include an account of the speech in the United Nations.

Labels: , ,

15 January 2007

Test av Get box PVR

Jeg har hatt en PVR-boks fra Get i en uke nå og det har både vært en stor skuffelse og en fantastisk opplevelse.

For å ta det siste først. Nå forstår jeg hva det handler om alt snakket i amerikanske medier om hvor bra Tivo er. Time shifting av tv-sendinger er suverent. Jeg har i løpet av en uke endret tv-vaner fra å surfe rundt etter noe brukbart å se på, til stort sett bare å se på opptak av tv-program. Reklame er nå noe jeg spoler forbi. Å gå til anskaffelse av en PVR-boks fra tv-leverandøren din er noe jeg sterkt kan anbefale.

Så over til skuffelsen: Etter å ha vært plaget av Gets gamle Motorola-dekoder i et par år, utvilsomt en av verste elektroniske dingsene jeg har brukt, så jeg frem til å få en ny digital boks fra Get. Jeg regnet det som en selvfølge at den nye boksen ville være bedre enn den gamle på alle områder. Det er den ikke. Den nye boksen er i beste fall et meget uferdig produkt.

I tillegg til de seks manglene, eller "planlagte forbedringer" som Get liker å kalle det, som blir listet opp på et ark som følger med den nye boksen, har jeg funnet flere ting som ikke virker, eller som virker dårlig.

Her er Gets liste med ting som de har planlagt å forbedre:
1. Get vet ikke når programmer begynner eller slutter.
2. Bla i kanaler ender ofte opp med en svart skjerm.
3. Undertekst virker ikke som det skal.
4. Ikke tekst-tv på den digitale boksen.
5. På en 16:9-tv vil 4:3-sendinger bli strukket. På en 4:3 tv vil kantene på 16:9 sendinger bli kuttet.
6. Ingen lyd på NRKs radiosendinger. (Å få lyd på radiosendinger vil være en ganske god "planlagt forbedring" synes jeg.)

Her er min tilleggsliste med ting som burde forbedres:
1. Opptak av tv-program feiler ofte. Av og til slutter opptaksfunksjonen å virke helt.
2. Det er ofte pipelyder og forstyrrelser på bilde på tv-opptak.
3. Det er av og til ikke mulig å spole frem eller tilbake i automatiske opptak. (Automatiske opptak er opptak av det programmet du ser på "direkten".)

I tillegg er muligheten til å bla fra kanal til kanal og samtidig få en oversikt over alt som går på den kanalen du ser på fjernet. Det er heller ikke lenger mulig å surfe i favorittene dine. Noe som gjør funksjonen favoritter ganske ubrukelig. Det bør også nevnes at responstiden når du blar fra kanal til kanal på ingen måte er så bra som Aftenposten skriver her. Disse tingene gjør imidlertid ikke noe, delvis fordi Get nå har gruppert grunnpakkeprogrammene for seg selv først blant alle programmene, men først og fremst fordi du med en PVR-boks ikke lenger kommer til å bla fra kanal til kanal, men isteden se på opptak.

Til tross for alle manglene kan jeg ikke annet enn å anbefale Get box PVR. Inntil vi får mulighet til å kjøpe alle tv-programmer vi ønsker oss på internett er en PVR en meget god idé.

Labels: , ,

14 January 2007

Amie Street

Amie Street er et plateselskap som bare tar betalt for populære sanger. Sanger som ingen vil betale for er gratis og fungerer som reklame. Sanger som er populære koster penger, og jo mer populære sangene er jo mer koster de, (opp til ca. åtte kroner).

I tillegg bruker plateselskapet smart sosial programvare med et belønningssystem for å skille ut populær musikk (bra musikk?) fra resten.

Les mer: AmieStreet - DRM free quality music, erikso.com, 4. jan. 2007.

Labels: ,

Umtidum dollar - mer enn en mong

Gammel sak som innførte et (for meg) nytt ord. Plukket opp via ITavisens podcast.

MPAA saksøkte AllOfMP3 før jul for vannvittig mye penger (1 650 000 000 000 dollar ), eller som det nå kalles: umtidum dollar.

Labels: ,

10 January 2007

Apples iPhone - en skuffelse?

Ikke en nyhet lenger, den offisielle presentasjonen ble gjort for snart 24 timer siden, men Apples mobile telefon er endelig kommet inn i le og ut av ryktestormene.

Og jeg skriver vanligvis ikke om teknologi på bloggen, jussen er min force. Men jeg klarer ikke å la være å uttrykke min skuffelse over det Jobs presenterte. Mac'er er fine datamaskiner, men iPoden deres er ikke veldig bra. Den bare ser bra ut. Og det gjør forsyne meg keiserns nye telefon også. (Jeg bruker XPS1710, Creative MuVo200 og SE910i, så vet du hvor du har meg)

Telefon med GoogleEarth, men uten GPS? Med MP3spiller, men igjen uten radio? 2 MPX kamera?

Bloggkollega Documan viste med tommel og pekefinger hvor lett det er å zoome ut og inn på touchscreenen. Woo-hoo! Akkurat nok til en klype salt...

Jobs sa heller ikke noe om hva skjermen er laget av, min TagHeuer har safirglass, og det må til for å unngå riper på ting man bruker daglig. Touchscreen av safirglass?

En ting til, og du kan pakke det inn i et sjokoladeegg.

Men jeg kan jo ta feil, kanskje dette ikke er et smykke, kanskje den funker bra, kanskje skal vi tro på hypen denne gangen.....

Labels:

09 January 2007

Will It Blend

Siste nytt i viral markedsføring fra hurtigmikserfirmaet Blendtec: Will It Blend?

07 January 2007

MythBusters resultater

Her kan du lese alle testresultatene til den populærvitenskapelige amerikanske tv-serien Mythbusters: MythBusters Results.

Hvis du velger "Hide Results" i menyen kan du bruke siden som en kunnskapskonkurranse.

05 January 2007

Musikksalget opp i 2006 (USA)

Nielsen SoundScan har akkurat publisert sin årlige musikksalgstatistikk (i .doc format), og i den er det mye interessant materiale.

For det første har det totale salget av musikk økt med nesten 20 %, til nesten 1.2 milliarder dollar i 2006. Salget av album (CD) har sunket med 4,9 %, mens salget av digitale album (over nett) har økt med 101 %.

Interessant er det også at kategoriene Catalog (12-36 mnd gamle album) og Deep Catalog (36 mnd og eldre), begge øker med mer enn 100 % hva digitale album gjelder. Slik jeg forsår dette, holder platebransjen på å selge musikken sin enda en gang. Vi som har mye vinyl har måttet kjøpe en del nye (dvs. gamle) CDer de siste femten årene. Nå kan vi overføre den til harddiskene våre, mot et lite vederlag til Sony og de andre.

I rapporten savner jeg spesielt en faktor for å forstå oppgangene og nedgangene i salgstall, og det er antallet publiserte titler i årene 2005 og 2006, som blir sammenlignet i rapporten. Om det er gitt ut færre musikktitler det ene året enn det andre, vil det kunne føre til anomalier i statistikken.


Jeg så en presentasjon av rapporten på CNN akkurat nå, og de presenterte rapporten under en overskrift som informerte om at platesalget gikk ned i fjor. En sannhet med STORE modifikasjoner, mener jeg.

Les og se selv....

Lite penger i blogging

Guy Kawasaki tjente bare $280 i måneden på å skrive en av verdens mest populære blogger i fjor: Don't quit your day job, The Long Tail, 4. jan. 2007.
A best-selling author and genuine tech celebrity writing a thoughtful essay nearly every workday on a top-50 blog for an audience of around 30,000 people/day.

And the pay for that is about $280 a month. If Guy can get Google to write a check at all.

04 January 2007

The Venice Project

GigaOM har testet en betaversjon av det tidligere omtalte Venice Project: Inside The Venice Project & Exclusive Screen Shots, 21. des. 2006. (Via Digg.)

Jeg tror dette prosjektet vanskelig kan overvurderes. The Venice Project kan bli den viktigste disruptive åndsverkteknologien i 2007.

Les mer om The Venice Project i Wikipedia.

02 January 2007

Angi en fildeler i dag!

I følge NRK Kulturnytt i dag (02.01.2007), oppretter Advokat Espen Tøndel sammen med tre andre i advokatfirmaet Simonsen Law et nettsted der internettbrukere etter advokatens eget utsagn kan sende inn tips om fildeling. (Jeg var sikker på at Tøndel representerte filmbransjen, men i dette intervjuet er det rettighetshaverne til musikk han foregir å verne rettighetene til.)

Denne gangen vil rettighetshaverne altså ha brukere til å tyste på/melde eller på andre måter informere Tøndel og hans våpendragere om angivelig ulovlig aktivitet på internett (og andre medier?).

Det er mye man kan si om dette initiativet. For det første er det vel politiet som skal utføre etterforskning av lovbrudd. For det andre bør et lovbrudd konstateres før man anklager noen for å ha begått et. For det tredje, og kanskje mer alvorlig, er dette nok en spiker i den kista respekten for opphavsretten ligger i.

IFPIs
satsning for å redusere ulovlig kopiering både lukter og høres ganske så mye bedre ut!

Tøndel opplyser heller ikke hva siden heter, eller hvordan man kan finne den, så etterspørselen forventes kanskje ikke å bli veldig stor?