0

02 January 2007

Angi en fildeler i dag!

I følge NRK Kulturnytt i dag (02.01.2007), oppretter Advokat Espen Tøndel sammen med tre andre i advokatfirmaet Simonsen Law et nettsted der internettbrukere etter advokatens eget utsagn kan sende inn tips om fildeling. (Jeg var sikker på at Tøndel representerte filmbransjen, men i dette intervjuet er det rettighetshaverne til musikk han foregir å verne rettighetene til.)

Denne gangen vil rettighetshaverne altså ha brukere til å tyste på/melde eller på andre måter informere Tøndel og hans våpendragere om angivelig ulovlig aktivitet på internett (og andre medier?).

Det er mye man kan si om dette initiativet. For det første er det vel politiet som skal utføre etterforskning av lovbrudd. For det andre bør et lovbrudd konstateres før man anklager noen for å ha begått et. For det tredje, og kanskje mer alvorlig, er dette nok en spiker i den kista respekten for opphavsretten ligger i.

IFPIs
satsning for å redusere ulovlig kopiering både lukter og høres ganske så mye bedre ut!

Tøndel opplyser heller ikke hva siden heter, eller hvordan man kan finne den, så etterspørselen forventes kanskje ikke å bli veldig stor?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home