0

05 January 2007

Musikksalget opp i 2006 (USA)

Nielsen SoundScan har akkurat publisert sin årlige musikksalgstatistikk (i .doc format), og i den er det mye interessant materiale.

For det første har det totale salget av musikk økt med nesten 20 %, til nesten 1.2 milliarder dollar i 2006. Salget av album (CD) har sunket med 4,9 %, mens salget av digitale album (over nett) har økt med 101 %.

Interessant er det også at kategoriene Catalog (12-36 mnd gamle album) og Deep Catalog (36 mnd og eldre), begge øker med mer enn 100 % hva digitale album gjelder. Slik jeg forsår dette, holder platebransjen på å selge musikken sin enda en gang. Vi som har mye vinyl har måttet kjøpe en del nye (dvs. gamle) CDer de siste femten årene. Nå kan vi overføre den til harddiskene våre, mot et lite vederlag til Sony og de andre.

I rapporten savner jeg spesielt en faktor for å forstå oppgangene og nedgangene i salgstall, og det er antallet publiserte titler i årene 2005 og 2006, som blir sammenlignet i rapporten. Om det er gitt ut færre musikktitler det ene året enn det andre, vil det kunne føre til anomalier i statistikken.


Jeg så en presentasjon av rapporten på CNN akkurat nå, og de presenterte rapporten under en overskrift som informerte om at platesalget gikk ned i fjor. En sannhet med STORE modifikasjoner, mener jeg.

Les og se selv....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home