0

30 November 2008

Slik får du Spotify på stereoen uten mediapc

+ Spotify
+ AirPort eller Apple TV
+ Airfoil
= Spotify på stereoen
+ iPhone
+ VNC Lite
= Spotify på stereoanlegget med iPhone som fjernkontroll

Labels:

26 November 2008

IFPI vant i Danmark

I ankesaken mellom IFPI og den danske ISP'en Sonofon (tidligere Tele2), fikk IFPI idag medhold i den danske landsretten, som tilsvarer norsk lagmannsrett, om at Sonofon må holde sine kunder ute fra The Pirate Bay.

Dermed må Sonofon (fortsatt) sperre sine kunder ute fra The Pirate Bay, og IFPI vil med dommen i hånd enkelt kreve det samme av andre danske internetttilbydere.

Samtidig har IFPI hittil akseptert at sperringen skjer ved hjelp av en såkalt DNS-sperre, til tross for at en slik lett kan omgås.

Du kan lese hele dommen her.

Labels: , ,

21 November 2008

Også Europarådet sier nei til Graduated Response

I en såkalt Council Conclusion, gir Europarådet uttrykk for sine tanker og holdninger til utviklingen av lovlige alternativer og kampen mot brudd på opphavsretten i den digitale verden.

Dette er hyggelig lesning for de som synes det er for drøyt å stenge folk ute fra internett dersom de bryter åndsverkloven, og disse konklusjonen må sees på som et steg i riktig retning av å bygge skikkelige digitale rettigheter for europeiske forbrukere!

Labels: , , ,

Europeana

Europeana, Europas multimedia bibliotek, tilbyr europeere mer enn to millioner bøker, kart, lydopptak, fotografier etc.

To millioner filer er ikke en veldig stor portefølje, og Kommisjonær Vivian Reding kommer derfor med denne oppfordringen gjennom pressemeldingen:
I now call on Europe's cultural institutions, publishing houses and technology companies to fill Europeana with further content in digital form. We should make Europeana a home for interactive creative participation at the fingertips of people who want to mould their own piece of European culture and share it with others. My objective is that in 2010, Europeana will include at least 10 million objects.
Da er det flott at interessen for nettstedet er så stort at det knelte etter noen timer, og at de nå lover å komme tilbake i midten av desember, denne gang med en mer robust versjon.

Labels: , ,

Streaming av musikk gjort riktig: Spotify

Jeg testet Spotify i går og er meget imponert. Spotify er med god margin det beste musikkprogrammet jeg noensinne har brukt. Det får iTunes til å virke svært gammeldags.

I den grad salg av digitale filer er mulig i framtiden vil det foregå på denne måten.

Når dette blir tilgjengelig på mobiltelefoner burde nedlasting av musikk være noe bare spesielt interesserte vil drive med.

Labels: ,

01 November 2008

Spotify - alt du trenger å vite?

Spotify har fått en veldig fortjent, varm velkomst, men det er et spørsmål som ennå ikke er besvart, og som lurer under overflaten.

Streaming er en fildelingsteknologi enten den brukes i en en-til-en eller en-til-mange overføring. Fristelsen blir sikkert stor for enkelte, og de vil ønske å streamrippe overføringen.

Rent teknisk blir dette som å ta opp fra radio eller tv, så lenge det ikke er lagt noen kryptering eller lignende for å begrense filoverføringen. Jeg kan ikke se at dette er noe problem i forhold til f. eks. åndsverkloven.

Men de får et stort problem med Spotify. I EULAn du må akseptere for å få tilgang til tjenesten, står det enkelt og greit
9. Restrictions of use

For the avoidance of doubt, you agree that you may not (without limitation):
copy, reproduce, “rip”, record, make available to the public or otherwise use any part of the Spotify Software Application or the Spotify Service or its content (including but not limited to tracks, images and text) in a manner not expressly permitted under this Agreement; (...)
Ten four?

Labels: , ,

Med ryggen mot framtida

Platebransjen, med ryggen mot framtida.

Nesten sånn at jeg kunne ha skrevet den selv...

Labels: , , ,