0

24 July 2008

Knol knol knol knol knol

Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å skrive noe om Knol. Jeg er helt enig med Eirik Newth i at Knol ikke er noen konkurrent til Wikipedia. Jeg mente, helt til jeg leste Jeff Jarvis artikkel Google competes with the internet, at Knol var et uviktig produkt. Nå lurer jeg på om Knol vil kunne komme til å skade Google.

Labels:

01 July 2008

eBay dømt til å rydde opp i butikken sin

En fransk domstol har kommet til at eBay skal betale 38 millioner EURO til Vuitton, samtidig som eBay er fradømt retten til å selge produkter fra Louis Vuitton, enten de er lovlige eller ikke.

Dersom et slikt ansvar for salg som går gjennom et nettsted gjennomføres over hele linja, blir det ikke lett å drive finn.no, qxl.no eller lignende sider i Norge heller.

Dette sier en talsmann for Ebay:
If Counterfeits appear on our sites we take them down swiftly, but today's ruling is not about our fight against counterfeit[s]," eBay said in a press release issued quickly after the ruling. "Today's ruling is about an attempt by LVMH to protect uncompetitive commercial practices at the expense of consumer choice and the livelihood of law-abiding sellers that eBay empowers everyday.

Etter min mening har han et poeng. Avgjørelsen er etter sigende anket, og kanskje kommer en høyere domstol til et mer teknologivennlig resultat.

Labels: ,

Sommerferie!

Som i tidligere år, har Documan og Philter ferie som alle andre, og vi kommer ikke til å være veldig aktive her før i august.

Ikke glem oss, om du ikke abonnerer på RSS feeden vår!

God sommer!