0

24 September 2008

Streaming som DRM?

Kapital omtaler i sitt siste nummer programvaren Clipinc, som kopierer musikken som spilles på webradio. Dette er ikke noe nytt, men dette programmet får du også platecover, diskografi, ja til og med teksten på sangene.

Du skal ha funnet en idealkanal dersom du vil la programmet stå p dag og natt for å skaffe deg en større musikksamling: jeg synes det høres litt lite spisset for min smak. Tenk det kassett opp og kassett i mente med all musikken som var med på "Ti I skuddet" hver uke. Det var vel ikke alt som var like interessant. Så må du kanskje gå over filene etterpå..

Men det gjør hvertfall streaming til noe mer enn akkurat det. Og det behøver ikke nødvendigvis være helt ok. Ok det blir påpekt av IFPI Norge, som peker på åndsverklovens § 12, fjerde ledd.

Men ulovligheten etter denne paragrafen avgjøres av hvor vidt dette er å anse som et effektivt tekniske beskyttelsessystem. Jeg er ikke veldig sikker på at streaming som teknologi i seg selv oppfyller dette vilkåret.

Og denne artikkelen i dagens ArsTechnica gjør whack-a-mole bildet av teknologi vs. innholdsleverandør enda klarere. Hvilken vei skal internettradio gå?

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home