0

06 November 2005

Trent Reznor - en uredd musiker

En av mine absolutte favoritt band, Nine Inch Nails, er skapt og drevet av Trent Reznor. Trent har gitt ut plater siden slutten av 80-tallet, og han har alltid vært i forkant på den alternative industrielle scenen.

Trent besøkte Skandinavia i sommer og svensk tv sendte et
intervju med ham fredag 4. november. (reprise SVT1 Lørdag 5.11 kl 01:10 og SVT2 Tirsdag 8.11 kl 19:30) Der forteller han hvordan overgangen til CD har gjort at han hører på musikk på en helt annen måte en før, og hvordan dette har fått ham til å forstå (uten helt å forstå) hvordan fansen hans har endret måten å høre på musikk på, når vi nå verken har to sider som skal spilles, et fysisk medium å putte i en spiller, men alt ligger mystisk på en harddisk. Trent liker ikke piratkopieringen av sin musikk, ei heller det faktum at nedlastingen gjør at hans plater, som er konseptuelle og helhetlige i motsetning til stykkvise spor, ikke blir lyttet til på den måten han ønsker.

Det siste er det kanskje lite han kan gjøre noe med. Men det første ser det ut til at han forsøker å utnytte på en helt eksemplarisk måte. Om alle likevel utnytter det han lager uten å betale for det, kan jo folk gi noe tilbake. Derfor har Trent ved et par anledninger lagt ut enkelte sanger i det han kaller et "
garageband format". Der oppfordrer han alle som kan til å være kreative og leke med musikken. Første forsøker kaller han en "resounding success", og her kan du høre mer enn 500 (!) remixer av sangen "the hand that feeds".

Hvordan benytte en teknologi som ligner en trussel til en fordel? Ikke vær så redd!

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home