0

28 October 2005

Russisk opphavsrett igjen

Vi har tidligere fortalt om et russisk nettsted som har lagt ut hele George Orwells forfatterskap på nett. Documan har vært litt redd for å laste ned/skrive ut fra nettstedet, all den tid en slik opplasting hadde vært ulovlig i Norge, og hans bruk av opphavsrettslig beskyttet materiale fordrer et lovlig kopieringsgrunnlag, se åndsverklovens § 12 siste ledd.

Russland er ikke medlem i verken EU eller EØS, og har dermed ikke hatt noe påtrengende behov for å implementere de opphavsrettsdirektiver som har kommet fra EU de siste årene, og da heller ikke vernetidsdirektivet.

George Orwell døde i januar 1950, og så lenge Russland har en vernetid på 50 år, er George Orwells bøker falt i det fri. I Russland. Men det skal likevel ikke være noe problem etter dette for vår Documan å skrive ut "A little poem" til egen fornøyelse.

Som andre russiske nettsteder som gjemmer seg bak russisk opphavsrett, eller mangel på sådan, er også dette nettstedet publisert på engelsk. Det er sikkert kun for å unngå en masse kyrillisk programmering...

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home