0

22 April 2007

Sony

Jeg har i lengre tid nå lurt på hvorfor noen i Sony forsøker å få Sony til å gå konkurs. Jeg aner ikke hvorfor de ønsker dette, men det jobbes hardt. Her er de siste to påfunnene:

1. New Sony DVD DRM breaks Sony DVD players, (Boing Boing, 17. apr. 2007)

2. Sony NW-A805, (DinSide, 10. apr. 2007)
Sonys nyeste MP3-spiller får rosende omtale av DinSide:
Den spiller musikk, video og viser bilder. I tillegg er den syltynn og robust.
Vi har testet Sonys beste Walkman noen sinne.
Testen avsluttes imidlertid med dette:

Slangen i paradis Installasjonen tok en evighet på vår test-PC, og når den omsider var ferdig hadde vi ikke fått mindre enn sju(!) nye elementer på "Legg til/fjern programvare"-listen i Windows, inkludert sikkerhetsmodulen OpenMG. For Sony, som er en markant aktør i plateindustrien, gjør alt de kan for at du ikke skal klare å piratkopiere musikken. For selv om hele musikksamlingen din består av egne rippede CDer i MP3-format, pakkes filene inn i et eget skall kalt OMA under overføringen. Dermed er de i praksis ubrukelige til alt annet enn på selve spilleren.

Denne delen er forsåvidt til å leve med, MP3-originalene på PCen forblir jo uforandret. Verre er det at Sonic Stage er tungt, tregt og at norske brukere heller ikke får tilgang til Sonys musikkbutikk Connect, i hvert fall ikke foreløpig.

Overføringen av musikk til spilleren er videre også et ankepunkt. Ikke bare skjer filoverføring med USB1.1-hastighet, OMA-innpakningen under overføringen tar i tillegg tid - så skal du fylle opp 8 GB med musikk bør du sette i gang prosessen før du legger deg om kvelden. Dette er ikke holdbart i 2007, og dette må Sony rette på til neste gang skal de ha noen sjanse i dette tøffe markedet.

Bra forsøk dette, men det blir litt knuslete. Hvis de skal klare å få Sony konkurs må de nok tenke større. Rootkit-skandalen var bra, men tydligvis ikke nok. Kanskje et eller annet som gjør tv-ene til Sony ubrukelige vil gjøre susen?

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home