0

20 April 2007

Alternativ avis: Wikipedia Current Events

Første gang jeg ble oppmerksom på Wikipedia Current Events var 3. juledag 2004. Det var mindre enn et døgn etter tsunami-katastrofen i Asia, og jeg ville sjekke om det allerede fantes en Wikipedia-artikkel om saken. Det gjorde det. På mindre enn 24 timer hadde frivillige laget det som etter min mening var, og fremdeles er, det beste nettstedet for informasjon om katastrofen: 2004 Indian Ocean earthquake.

En artikkel i WikipediA Current Events er på en og samme tid en leksikonartikkel og en nyhetsartikkel. Slik må det være i et leksikon som er oppdatert før nyheten har rukket å komme i papiravisene.

Nyhetsartikler i Wikipedia er ikke akkurat lokalnytt. Kun de aller største nyhetene blir funnet leksikonverdige. Til gjengjeld er de artiklene som lages av meget høy kvalitet. Ikke noe annet nyhetsmedium (eller leksikon) er like bra som Wikipedia på dette området.

Så hvis du blir lei av å lese om Virginia Tech-massakren i VG eller Dagbladet kan du lese Wikipedia isteden: Virginia Tech massacre.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home