0

22 June 2006

GoogleNews og MBL

Det er vel ingen tvil om at GoogleNews har noen rettslige hindre de vanskelig kan komme over i forhold til nettavisene, som er deres innholdslevereandører. Både opphavs- og markedsrettslig mener jeg rettighetshaverne (f. eks. MBL) har en god sak.

Men er dette en sak de bør føre rettslig?

MBLs medlemmer (heretter kun MBL) kan være redde for at GoogleNews lager en så god tjeneste at MBL går glipp av store reklameinntekter. Det må bety at GoogleNews tilbyr et produkt som er mer ettertraktet for de som vil investere sine reklamekroner i nyheter. Det igjen er vel fordi at de som ser/klikker på reklamen, heller går til GoogleNews for å finne sine nyheter, enn til MBL. Og det er deg og meg som konsumenter av nyheter.

Rettslig og prinsipielt har MBL en god sak. men er den kundevennlig å forfølge?

Dersom ideen og produktet GoogleNews representerer er så godt at den stanser pengeflyten inn på MBLs konto, burde ikke MBL kanskje heller ta opp ideen? Kanskje de kunne samarbeide med GoogleNews om å lage en norsk versjon? MBL har innholdet, GoogleNews har teknikken. GoogleNews har ikke rett til innholdet, samtidig som MBL ikke har de ressursene som kreves for å lage en slik tjeneste.

Hvem ville vært taperne i et slikt samarbeid?

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home