0

02 October 2007

Radiohead ber deg bestemme prisen

Radiohead har oppfylt sin platekontrakt og er nå "Bosman-band" og kan publisere musikken sin som de selv vil.

Måten de velger å gjøre det på, kan ikke beskrives som annet enn spennende, og jeg håper de får inn nok penger til at annerledesvalget fremstår som en egnet forretningsmodell.

Radiohead anser musikken som et promoteringslokomotiv for andre produkter, og ber derfor kjøperne om selv å bestemme prisen for de digitale filene de laster ned. Men samtidig selger Radiohead en større pakke, hvor prisen er satt av bandet selv. Musikkfilene skal derfor selge det andre (og egentlige?) produktet.

Artikkelen på techdirt.com som beskriver Radioheads nye markedsprofil, stiller et retorisk spørsmålstegn ved at det er et band og ikke et plateselskap som forsøker å tjene penger på denne måten.

Jeg synes det også er interessant at man kanskje må gå til et bands offisielle nettsted for å kjøpe musikk (og annet), og at denne modellen ikke bare overflødiggjør plateselskapet, men også i prinsippet iTunes og andre nettbutikker.

Se ellers vår siste artikkel om Trent Reznor, en musiker som også ser etter andre muligheter å distribuere musikk når han har oppfylt inneværende kontrakt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home