0

16 September 2005

ALLOFMP3.COM

Det har vært skrevet en del om det russiske nettstedte allofmp3.com, og hvor ille det er at man kan laste ned f. eks den nye cd'en til A-ha der for kun 11 kr. Om siden er ulovlig eller ikke, skal vi la være her, poenget mitt er at priser er geografisk betinget, og at det er en kjensgjerning at ikke alt koster like mye over alt. Heller ikke på nettet.

Du kan f.eks. kjøpe en boks med coca-cola i Norge og betale ca. 12,-. Du kan kjøpe den samme boksen i Russland, og betale relativt mye mindre. Ingen hever øyenbryn av den grunn. Ingen vil heller bestille et brett med cola fra Russland; prisdifferansen vil bli spist opp av en ressurskrevende prosess og transport av varen. Men hva når den billigste varen er like tilgjengelig for alle i hele verden? Er det riktig at vi som forbrukere skal kunne handle varen der den er billigst? Eller skal vi pent finne oss i å handle på nettsteder som ender med .no, fordi disse sikrer rettighetshaverne riktig prisnivå i forhold til norske kunders lommebøker?

Det foregår
et arbeid i EU som skal forsøke å legge til rette for handel av blant annet musikk på internett. Dette arbeidet skal vi på bloggen følge nøye, men jeg har uansett lyst til å høre med Espen Andersen på tversover om de økonomiske sidene vi legfolkelig her har meislet ut...Hva sier du, Andersen?

Og Andersen har gitt oss et godt svar som du kan lese her..Thnx!

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Espen Andersen said...

Jeg har svart på http://www.espen.com/norskblogg/archives/2005/09/prisdiskriminer.html

17 September, 2005 15:31  

Post a Comment

<< Home