0

08 December 2006

Pitbull-Terje pirateri for retten

Espen Tøndel i advokatfirmaet Simonsen skal prosedere saken om erstatningsspørsmålet der en fredrikstadmann har lastet opp filmen Pitbull-Terje til The Pirate Bay (TPB).

Tøndel sier to ting til
Dagbladet jeg synes er interessant: for det første sier han at saken går til retten, til tross for at den tiltalte har tilstått, fordi den er så prinsipielt viktig, i og med at det er den første saken i sitt slag siden den nye åndsverkloven ble innført. For det andre sier han at det vil komme flere saker i fremtiden, men at de ønsker å gå etter administratorene, dvs. de som styrer de ulovlige nettverkene, her TPB.

Her kunne de altså ha gått etter
start.no som har tilbudt filmen i et stream-rip-usikkert format, de kunne ha gått etter selskapet som laget stream-ripperen, og de kunne ha gått etter TPB.

Det er i utgangspunktet helt greit at rettighetshaverne går etter fredrikstadmannen, men jeg skulle ønske at de i det minste hadde gått etter TPB i samme slengen. Uten dem ville mange bransjer som lever av å selge åndsverk, om ikke tjent mer penger på mersalg, kanskje ha sovet bedre om nettene.

Fra en juridisk synsvinkel hadde det også vært mye mer spennende å se hvordan retten hadde vurdert fildeling gjennom bittorrentprotokollen, enn å se hva som skjer med en fyr som har
lastet opp en film gjennom en trackeren TPB.

Lenke til vår artikkel "
Juss og bittorrent".

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home