0

23 May 2006

Norsk bok på internett!

Ingvar Ambjørnsen og Cappelen gir ut bok på internett: Filip Mobergs Eventyr - De levende og de døde.

"De levende og de døde" er en kortroman på ca 100 sider som skal publiseres i episoder. Så langt er første kapittel lagt ut. Du kan velge mellom tekst (html/pdf) og lydbok. Boken gis ut gratis på internett for å reklamere for nettstedet til Ingvar Ambjørnsens nye bokserie: Filip Mobergs Eventyr. "De levende og de døde" er andre verk i serien.

Bra tiltak dette. Synd bare at ikke Cappelen samtidig selger boken på vanlig måte. Det hadde vært interessant å se om en eventuell papirbok hadde solgt mer eller mindre enn normalt.

1 Comments:

Blogger Øystein H. Lund said...

Baen Books har laaang erfaring på området, og all deres statistikk tilsier at ebok-utgaver av bøker fører til økt salg over hele linja.

Dvs. - gi ut første bok i en serie i ebok-format, salget av hele serien stiger. Gi ut en bok midt i serien i ebok-format, og.. vel, salget av hele serien stiger.

Gi ut den eneste boken av forfatteren så langt i ebok-format.. og du gjetter vel allerede hva som skjer. Ryk Spoor/sea Wasp var veldig fornøyd med salget av papirutgaven etter at ebokutgaven kom, f.eks...

Vel, det er en ting da - dette gjelder stort sett nye og "mid-list" forfattere; for etablerte forfattere var det ikke store forskjellen å spore ene eller andre veien. Jim Baen regner med at dette er fordi fansen kjøper bøkene deres usett.

30 May, 2006 13:48  

Post a Comment

<< Home