0

18 May 2006

Test av Pandora

Noe av det vi liker her i Revolusjonen er å komme over ting på internett som er revolusjonerende. Noe som viser hvilken kreativitet og skaperkraft som finnes på internett. Pandora er en slik ting. Vi takker våre lesere for tipset.

Pandora kan beskrives som en internettradio, (med mulighet for pause og fast forward), som bare spiller den musikken du liker. Dette skjer ved at du ber Pandora spille en artist eller en sang. Deretter vil Pandora fortsette å spille sanger som ligner ("songs that are musically similar"). Dette gjøres med teknikk hentet fra The Music Genome Project. Du justerer Pandoras musikkvalg ved å fortelle om du liker eller misliker sangene.

Jeg er som dere skjønner imponert. Etter å ha brukt Pandora en kveld begynner min Led Zeppelin-radio nå å ligne noe:
Based on what you told us so far, we're playing this track because it features blues influences, a subtle use of vocal harmony, minor key tonality, a dirty electric guitar solo and an agressive male vocalist.
Oh yes!

Pandora kan faktisk erstatte både (musikk)radiostasjoner og kjøp av musikk.

Det er selvfølgelig rom for forbedringer. Blant ulempene er at tjenesten inntil videre kun er for de som bor i USA. Tjenesten er heller ikke gratis. Du kan velge mellom reklame eller abonnement.

Les mer: Pandora, Wikipedia.

Oppdatering: Free Music Recommendation Services, Digg, 25. mai 2006.

1 Comments:

Anonymous Espen said...

Pandora har interessante implikasjoner for musikere, idet den kan redusere en musikers merkevareverdi. Hvis du begynner med en låt, og justerer litt, så vil etterhvert Pandora plukke ut låter av ukjente musikere som du liker - og dermed kommer du i mindre grad til å velge musikk ut fra artist, men i stedet ut fra en viss konfigurasjon av de 400 attributtene Pandora bruker. Artig.

18 May, 2006 09:35  

Post a Comment

<< Home